Bedrijfsgroei

Gefeliciteerd! Het gaat voorspoedig met uw onderneming. Uw onderneming groeit en bloeit. Daar kunt u terecht trots op zijn. Uw huidige accountant gaat u vast en zeker volgend jaar rond deze tijd een groot compliment geven. Dat deden wij natuurlijk een half jaar geleden al, toen we zagen dat de groei begon in te zetten. En we maakten toen meteen een afspraak met u om samen naar de consequenties van die groei te kijken. Met als doel om volgend jaar en het jaar daarop te kunnen blijven groeien. Een paar onderwerpen die de revue passeerden in dat gesprek…

De organisatie van de groei

Past de huidige rechtsvorm nog wel bij onze ambities? Waar heeft de organisatie versterking nodig om de groei aan te kunnen? Hoe gaan we de groei financieren? Nu en straks uiteraard. Gaat de administratie die druk wel aankunnen? Kortom, hoe kunnen we de groei op een gestructureerde manier het hoofd bieden, zodat het u niet boven het hoofd groeit.

Een goed plan voor gezonde groei

Als uw onderneming overzichtelijk van omvang en in een rustig vaarwater is, kost het u relatief weinig moeite om uw organisatie duidelijk te maken waar u vindt dat de onderneming naartoe moet. Maar in een snel groeiende onderneming is dat een stuk lastiger. De dingen van de dag zorgen ervoor dat er geen tijd is om daarbij stil te staan. Een toekomstvisie ontwikkelen, met meerjarenramingen. Liquiditeitsbegrotingen om te zien waar en wanneer de financiële knelpunten te verwachten zijn. Een heldere visie en missie ontwikkelen die voor uw medewerkers kristalhelder is én die ze in hun dagelijkse praktijk kunnen toepassen. Wij brengen het met plezier voor u in kaart. Waardoor u zich kunt blijven concentreren op het realiseren van de groei.

Groeien de kosten (tijdelijk) harder dan de omzet?

In een groeispurt komen de grenzen van de onderneming duidelijk in beeld. Het pand is te klein. Te weinig eigen transportmiddelen. Er moet een ondernemingsraad worden ingesteld, die de besluitvorming in de onderneming behoorlijk beïnvloed. Hoe kan de groei op een verantwoorde manier gefinancierd worden en wat gaat dat betekenen voor uw kostprijs? Hoe lang is dat geld eigenlijk minimaal nodig. En moet het van een bank komen, of zijn er ook andere manieren om de groei te financieren? Dan is een accountant die echt geïnteresseerd is in uw onderneming – en die daarom goed kent – de sleutel naar snelle en betrouwbare oplossingen. Omdat de markt geen tijd heeft om te wachten tot het eindelijk geregeld is, schakelen wij snel. Daar zijn we op ingericht ten slotte.

Een goed gesprek over groei?

Bel of mail Gerard van ’t Hul voor een vrijblijvend gesprek over uw groeiende organisatie.

Login    

T 0297 23 17 17

Header afbeelding

Accountancy volgens van 't hul

terugkijken
&
vooruitzien