Salarissen: ruil bruto om voor netto en bespaar!

Een werknemer kost u gemiddeld tussen de 25% en 30% bovenop de kosten van het bruto maandloon. Het extra percentage betreft kosten die u als werkgever maandelijks afdraagt aan de Belastingdienst, het pensioenfonds en de (verzuim)verzekeraar. In sommige CAO’s is ook nog sprake van een vakantie- of tijdspaarfonds. Veel werkgevers vinden het lastig om in te schatten wat er van een salarisverhoging bij hun werknemers netto overblijft. Zeker bij een modaal inkomen is er een grote wig tussen ‘netto’ – de portemonnee van de werknemer – en ‘bruto’ – wat u als werkgever betaalt.

Bruto voor netto

Vandaar dat wij vaak adviseren om te kijken welk gedeelte van het loon ook netto verstrekt kan worden. U kunt dit in sommige gevallen zelfs uitruilen via het zogenaamde cafetariamodel.

Zo kunt u uw werknemer een onbelaste onkostenvergoeding geven. Denk dan aan een vergoeding voor internet thuis, gebruik van de mobiele telefoon of voor waskosten. Daarnaast kunt u uw werknemer jaarlijks een netto reiskostenvergoedingen voor woon-werkverkeer betalen. Of de bonus (gedeeltelijk) uitruilen voor reiskosten.

En heeft u uw vrije ruimte voor de werkkostenregeling al eens bekeken? Misschien kunt u dat in één keer netto aan uw werknemers uitkeren. Zo zijn er nog veel meer zaken die onbelast te verstrekken zijn.

DGA

Ook voor de directeur grootaandeelhouder (DGA) geldt deze regeling. Vergeet dus vooral uzelf niet bij de toepassing ervan. Als DGA kunt u hiermee tot 52% inkomstenbelasting besparen terwijl uw besteedbaar inkomen hoger wordt.

Gezamenlijk voordeel

Met het omruilen van bruto- naar netto componenten slaat u dus twee vliegen in één klap. U geeft uw werknemer een vergoeding die hij direct kan uitgeven. Daarnaast bespaart u die werkgeverslasten van 25 tot 30%.

Invoering regeling

Wij adviseren om vóór invoering van altijd goed onderzoek te doen. Hiermee voorkomt u vervelende verrassingen achteraf. Zo kan uw CAO of arbeidsvoorwaarden het uitruilen niet toestaan. Ook moet u rekening houden met andere wettelijke aspecten en voorwaarden.

Neem contact met ons op voor een analyse van uw situatie en de besparing die wij voor u kunnen realiseren.

Bob van ’t Hul (b.vanthul@vanthul.nl)

Telefoonnummer: 0297-231717

 

Lees ook Premiekortingen worden tegemoetkomingen.

Share: