Financieel zwaar weer

De Marktomstandigheden vragen momenteel veel van uw ondernemerschap. Daarbij hebben uw klanten het ook niet gemakkelijk, waardoor uw rekeningen niet zo snel betaald worden als voorheen. Dan is het meer dan ooit belangrijk dat u precies weet hoe uw onderneming ervoor staat. Dat de financiële planning up to date is en een actuele liquiditeitsbegroting voorhanden is. Juist nu kan uw accountant laten zien wat hij waard is. Van ’t Hul is er klaar voor.

Reorganiseren of (tijdelijk) krimpen

Als de omzet achterblijft en de personeelskosten doorlopen, stapelen financiële problemen zich snel op. Werktijdverkorting of deeltijd WW kunnen een goede tijdelijke oplossing bieden. Soms is een reorganisatie noodzakelijk om structureel herstel te realiseren. Correcte ontslagprocedures en een sociaal plan maken deel uit van de reorganisatie. Onze ervaring zorgt ervoor dat de reorganisatie snel kan worden uitgevoerd en de onderneming weer gezond maakt.

Herfinanciering

Banken zijn voorzichtiger geworden met krediet. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat uw huidige faciliteit automatisch door uw bank wordt voortgezet. Wij kunnen u helpen door snel de juiste rapportages te leveren om uw bankrelatie (of een nieuwe bankrelatie) een goed inzicht te geven in de continuïteit van uw onderneming. Desgewenst maken we een beoordeling van de continuïteit van uw onderneming terwijl we de jaarrekening opstellen en nemen daar een verklaring over op in de jaarrekening.

Surseance van betaling

Helaas is het soms verstandiger om surseance van betaling aan te vragen. Ook dan is het van belang dat uw accountant daarbij actief betrokken is om de schade van een faillissement voor uw medewerkers, leveranciers en persoonlijk te beperken.  

Een goed gesprek over uw onderneming die in zwaar weer zit?

De koffie staat altijd klaar voor u op het kantoor in Wilnis of Woerden. Bel of mail Gerard van ’t Hul voor een vrijblijvend gesprek.

    

T 0297 23 17 17

Header afbeelding

Accountancy volgens van 't hul

terugkijken
&
vooruitzien